Als je ouders gaan scheiden

Terug naar overzicht

Echtscheiding is niet alleen voor partners emotioneel en een grote veranderen, maar voor kinderen is dit zeker ook het geval. En ze hebben er nog geen invloed op ook! Veel kinderen ervaren in deze periode of de periode erna onzekerheid over de toekomst en zijn er veel vragen en emoties die spelen. Niet alleen van zichzelf maar ook van hun ouders. Hoe ga je daar dan mee om?

De training biedt de mogelijkheid om met lotgenootjes te delen en herkenning bij elkaar te vinden. Ook krijgen ze dmv kleine opdrachtjes tools om met hun situatie om te gaan.

Op woensdag 10 mei om 14.30 tot 16.00 uur op de Bilderdijkhof 1 in Uithoorn, starten we met de training voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Aan de hand van de aanmeldingen gaan wij kijken met welke leeftijdsgroep wij de training gaan starten. De kinderen die nu niet mee kunnen doen, komen dan in een volgende groep aan bod.

Wij voeren met alle ouders een intakegesprek om te kijken of het aanbod passend is voor de situatie en waar volgens ouders de kinderen het meeste baat bij hebben. Er zijn 6 bijeenkomsten met alleen de kinderen en de 7e bijeenkomst sluiten we af samen met de ouders. Er is met ouders voor de laatste bijeenkomst nog een evaluatie gesprek.

Ouders kunnen aanmelden bij: 
Ilona van Tongeren: i.van.tongeren@participe.nu  06-20718748
Ellen Duffhues:  E.Duffhues@mee-az.nl 06-51056674