Over ons

Het profiel van De Springschans

Ontwikkeling is onze passie. Hoge kwaliteit van onderwijs. Betrokkenheid in de maatschappij

De Springschans is een katholieke school met een open karakter waar we in verbinding met de maatschappij leren. Onze school heeft veel aandacht voor het welbevinden van iedere leerling. Onze leerlingen tonen in verschillende sociale situaties passend gedrag en kunnen omgaan met feedback en tegenslag. Wij bieden iedereen een veilige omgeving, zodat alle leerlingen zichzelf kunnen zijn, we plezier beleven met elkaar en op een respectvolle manier met elkaar omgaan.  

Wij weten in ons onderwijs een goede balans te vinden in het aanbieden van doelgericht onderwijs in combinatie met een rijk en gevarieerd aanbod op cultureel en creatief gebied. Daarbij rekken we de grenzen van het leren op en onze ambitie reikt verder dan de grenzen van ons gebouw.  

Zowel van onszelf als van onze leerlingen hebben we hoge verwachtingen. Iedere leerling voelt zich verantwoordelijk voor zijn eigen ontwikkeling en is zich bewust van zijn eigen leerdoelen. Het open karakter van onze school komt terug in het warme contact tussen teamleden, ouders en leerlingen.  

Onze teamleden

Onze teamleden zijn bekwaam en handelen vanuit kennis. Zij zijn gedreven, leergierig en gemotiveerd om het beste bij iedere leerling en hun collega’s naar boven te halen. We geven elkaar eerlijk feedback en vragen om hulp als dat nodig is. We zijn flexibel en vertrouwen elkaar.