Challenge 4 van meester Tim & spel ideeën!

Terug naar overzicht

Wat heb ik ontzettende leuke WC-rol challenges vanuit verschillende klassen ontvangen! Gaaf dat jullie samenspel er ondanks de afstand nog steeds goed in zit!!!
Voor de klassen die de challenges nog niet zijn aangegaan, hier een aantal tips:
- Gebruik de klassenlijst als volgorde.
- Stuur alle video's naar een ouder uit de app groep en deze ouder zet alle video's aan elkaar.
- via de app Filmingo kan je een leuke video maken.

Ook voor deze week heb ik weer een challenge en spelideeën voor jullie bedacht.

Challenge 4
Het WCrol dobbelspel.
Probeer zo snel mogelijk alle WCrollen te verzamelen. Je speelt het spel met 6 WCrollen en een dobbelsteen. Alle WCrollen hebben een nummer (1 t/m 6). Als de dobbelsteen gegooid wordt, start het spel. Het aantal ogen op de dobbelsteen, bepalen welke WCrol je moet pakken. Nummer 2 is de 2e WCrol, dus niet 2 rollen pakken:). Probeer nu zo snel mogelijk alle rollen te verzamelen. Als je een cijfer gooit wat je al een keer hebt gegooid, mag je nog een keer gooien. Alle WC rollen die je hebt gepakt zet je op de op de startlijn. Deze vorm kan je ook heel leuk in 2-tallen spelen. Maak 2 opstellingen, gooi om de beurt en kijk wie als eerste alle WCrollen heeft gepakt.
UITBREIDING: als je een nummer gooit, wat je al hebt gegooid, dan moet je die WCrol weer terug op de originele plek zetten. Dus als je voor de 2e keer 5 gooit, moet je WCrol nummer 5 weer terugzetten. Hierdoor wordt het spel veel intensiever,.
Wie heeft het meeste geluk met dobbelen:). 

Boter Kaas en Eieren
Om in de paassfeer te blijven kunnen jullie met 3 WCrollen en 3 eieren (mag uiteraard ook iets anders) het spel "Boter Kaas en Eieren" spelen. Op straat kan je met stoepkrijt een speelveld maken. Om de beurt ren je naar het speelveld en leg je een WCrol of een ei in een vak. Wie als eerste 3 op een rij heeft is de winnaar. Bij een gelijkspel, kan je het spel weer opnieuw starten.
UITBREIDING: bij een gelijkspel mag de eerste loper een eigen speelstuk op ene andere plek leggen om zo 3 op ene rij te maken. De speler mag alleen aan een eigen stuk verplaatsen. Is er nog steeds geen winnaar, dan mag speler 2 een stuk verplaatsen. Dit gaat net zo lang door tot er een winnaar is.

WCrol trefbal
Iedere speler staat achter de eigen WC rollen (5 stapels en dit kan uiteraard ook met flessen water, pionnen). Om de beurt mag een speler proberen om de rollen bij de tegenstander omgooien. Lukt dit, dan mag de speler de rollen ophalen en op de eigen achterlijn zetten. Als de rollen op de lijn staan, mag de andere speler gooien. De spelers mogen de bal niet tegenhouden, als een speler gooit, moet de andere speler achter de eigen WCrollen staan. Dit kan je uiteraard ook als een voetbalspel of hockeyspel spelen.
UITBREIDING: maak een middenlijn, zodat er twee vakken komen. Iedere speler mag nu voor de eigen rollen staan en de bal proberen tegen te houden. Ook dit kan weer als voetbalspel of hockeyspel gespeeld worden

Ik wens jullie allemaal veel plezier en alvast hele fijne paasdagen!

Groetjes Meester Tim