De Springschans 35 jaar!

Terug naar overzicht

Dit schooljaar bestaat De Springschans 35 jaar! De Springschans werd in de jaren ’80 gebouwd gelijktijdig met de wijk Meerwijk-Oost. Er werden toen drie basisscholen gebouwd om in de toen snel ontstane grote behoefte aan basisonderwijs te kunnen voorzien; De Kajuit, De Meerpaal en De Springschans. Op dit moment vindt men De Kajuit en De Springschans nog aan De Eendracht in Meerwijk-Oost.

De Springschans is een middelgrote, katholieke basisschool en telt momenteel ongeveer 400 leerlingen. De Springschans wil een school zijn waar alle leerlingen en medewerkers volop kansen krijgen om zich te ontwikkelen, samen te werken en hun creativiteit te ontplooien. Waar elke dag met plezier en enthousiasme en aandacht voor elkaar uitdagend onderwijs wordt gegeven.

Vrijdag 4 maart jl. hebben we het startsein gegeven van de viering van ons jubileumjaar door het hijsen van onze jubileumvlag. Dit gebeurde met hulp van onze jongste leerling Roos en onze oudste leerling Nina. In aanwezigheid van hun klasgenoten hielpen Roos en Nina directeur Guido met het hijsen van de vlag. Naderhand was er voor iedereen een lekker taartje in de klas.

Eind juni vieren we ons jubileum met en voor alle leerlingen door 3 dagen lang leuke en bijzondere activiteiten te doen. Op onze website www.springschans.com zullen we hiervan zeker verslag doen!