Prachtig resultaat dankzij jullie steun voor AMREF Flying Docters!

Terug naar overzicht

Heel veel leerlingen hebben met hun deelname aan de scholierenveldloop ook het goede doel AMREF Flying Docters gesteund.
Robbert, de vader van Norah die hierover heeft verteld in de klas en de Kilimanjaro op is gefietst is super trots op het resultaat van ongeveer € 2.500 !!
Om een indruk te geven van de reis naar Tanzania & Kenia en het fietsavontuur deelt Robbert zijn verslag hieronder samen met foto's die een mooie indruk geven. 

Leuk detail; de man die uiteindelijk met het resultaat in z'n hand staat in de Amref Group CEO, hij kwam speciaal voor dit evenement. 

Reisverslag

We hebben tijdens ons verblijf in Tanzania en Kenia een aantal projecten bezocht, in het kort:

De Water Community; mede met hulp van Amref was er in een dorp een waterpomp, reservoir en waterleiding aangelegd. Amref heeft de inwoners dusdanig opgeleid en ervaring laten opdoen bij het onderhouden en managen hiervan dat dit nog steeds goed werkt en zelfs uitgebreid wordt. Dankzij het schone water zijn er minder ziektes op school (aangesloten op schoon water), kan het ziekenhuis daar mensen verzorgen en hoeven er minder kinderen overdag water te halen. Doordat de kinderen geen water meer hoeven te halen hebben ze tijd om naar school te gaan, dit kon voorheen simpelweg niet. 

Een project dat Amref op de scholen daar doet is gericht op de ontwikkeling en rechten van meisjes. Ze worden hierin begeleid zodat ze op latere leeftijd zelf hun eigen keuzes kunnen maken, denk aan bijv. partner keuze. 

Verder zijn we in contact gekomen met de Community Health Workers. Amref leidt binnen de verschillende gebieden mensen op als een soort "eerste lijns artse" in de gezondheidszorg. Deze Health Workers bezoeken alle huishoudens binnen een bepaald gebied, denk hierbij aan ongeveer 1 keer per maand. Ze zorgen ervoor dat eventuele symptomen of problemen in een vroeg stadium worden herkend en behandeld. Deze Health Workers spelen een belangrijke rol bij de gezondheid van bijvoorbeeld kleine kinderen maar ook bij het voorkomen van ziektes of verdere besmettingen. Verder helpen ze ook bij het doorverwijzen naar specialistische hulp in ziekenhuizen. 

Door te werken in professionele leergemeenschappen zijn we continue met elkaar in gesprek over ons onderwijs.
Leerkracht bovenbouw