Kunstroute Zijdelveld, ook voor kinderen

Terug naar overzicht

In het weekend van 1 en 2 juni 2024 (12.00 – 17.00 uur) is het Zijdelveld in Uithoorn weer de ‘gaststraat’ voor creatievelingen. 

‘Kunstroute Zijdelveld’ is een twee jaarlijks initiatief van bewoners van het Zijdelveld; een doodlopende straat in Uithoorn die gedurende het hele jaar onderdeel is van een populaire wandel- en fietsroute. Mede door zijn ligging en het enthousiasme van de bewoners, leent deze straat zich uitstekend voor dit evenement, welke tot doel heeft om gedurende 2 dagen (amateur)kunst te promoten. Onder kunst wordt verstaan: beeldende kunst zoals schilderijen, beelden, fotografie en glaskunst, maar ook dichters, muzikanten, hoedenmakers of straatartiesten maken onderdeel uit van het evenement.

Dit jaar wordt de Kunstroute voor de negende keer georganiseerd. Ook voor de jongste kunstfans (4-14 jaar) wordt de Kunstroute Zijdelveld weer een feest!

Voor de kids is er een eigen kinderplein met op zaterdag en zondag een doorlopend programma waaronder workshop pottenbakken, zelf ringetjes maken, canvasjes met vingerverf, een bellenblaastuin en nog veel meer. In de bijlage tref je meer informatie aan over het kinderprogramma tijdens de Kunstroute.