Open brief aan alle kinderen van burgemeester Pieter Heiliegers en wethouder Ria Zijlstra

Terug naar overzicht

Na een tijd thuis les te hebben gehad, mogen de kinderen in Uithoorn en De Kwakel weer naar school. Burgemeester Pieter Heiliegers en wethouder Ria Zijlstra schrijven een open brief aan de kinderen uit Uithoorn en De Kwakel om ze veel succes en plezier te wensen;

Beste kinderen, 

Wat hebben we vreemde maanden achter de rug, vinden jullie niet? Misschien heb je opa en oma al lange tijd niet gezien of kon je je verjaardag niet op de manier vieren zoals je gewend bent. Echt balen! En toen mochten jullie ook nog eens een lange tijd niet naar school. Het lijkt ons best raar om je juf of meester alleen op beeldscherm te zien. Of dat je ineens van je moeder of vader les krijgt. 
Fijn dat jullie nu weer naar school gaan en weer kunnen sporten. Na zoveel weken kunnen jullie weer al jullie vriendjes en vriendinnetjes zien. Gezellig samen spelen, samen chillen. Wat een feestje! 
Je vraagt je nu misschien af: wordt alles dan weer gewoon op school? Helemaal zoals het was, dat is het nog niet. Elke school zorgt dat kinderen veilig naar school kunnen. Er zijn regels op school. Vaak je handen wassen, dat helpt al! En natuurlijk hoesten en niezen in je elleboog. En we mogen volwassen mensen nog steeds geen handje geven. En dan heb je nog die anderhalve meter-regel hé? We mogen nog steeds niet te dicht bij een volwassen persoon komen. Ook niet bij de juf of meester. De reden is dat we niet willen dat ze ziek worden. Jullie zullen hier vast afspraken over hebben gemaakt in de klas. Misschien kunnen jullie een leuk anderhalvemeter-dansje bedenken! Of een originele anderhalvemeter-groet! 
Kom je per ongeluk een keer toch dicht in de buurt van je juf of meester, dan is dat niet erg. Dat kan gebeuren en daar hoef je niet van te schrikken. We moeten er allemaal nog steeds aan wennen. Het gaat erom dat je het probeert. En daarvoor willen we jullie hartelijk danken!

Zomervakantie
De zomervakantie staat voor de deur. Hoe gaat die eruit zien? Ga je wel of niet op vakantie? Het kan zijn dat jullie de zomer in Uithoorn of De Kwakel blijven. Gelukkig zijn er veel leuke dingen te doen in onze gemeente. Weten jullie dat er mensen in Uithoorn en De Kwakel nu hard bezig zijn om hele leuke zomeractiviteiten te organiseren voor jullie? Als er meer bekend is wat er allemaal te doen is, dan zullen we dat in ieder geval op onze website zetten. Je kan ook een kijkje nemen op de website van Videt. Daar staan ook vaak leuke activiteiten op!

En heb jij misschien een leuk idee om te doen in de vakantie? Laat je idee weten aan de Kindercommissie. Stuur een mail naar Nick Braakman, begeleider van de kindercommissie: nick@videt-uithoorn.nl. Hij geeft jouw idee weer door aan de Kindercommissie. En wie weet kan het georganiseerd worden. 

We wensen jullie een hele fijne zomervakantie toe!

Groetjes van de burgemeester van Uithoorn/De Kwakel Pieter Heiliegers en wethouder van Onderwijs Ria Zijlstra.