Sociale vaardigheidstraining ‘De Rupsenclub’ voor kinderen van 4-7 jaar

Terug naar overzicht

De Rupsenclub is een sociale vaardigheidstraining voor kinderen van 4 tot 7 jaar. De training bestaat uit acht bijeenkomsten van anderhalf uur (15.15-16.45uur). Medewerkers van ’t Kabouterhuis geven de training in een kleine groep van acht kinderen.

De Rupsenclub is voor jonge kinderen die wat extra oefening kunnen gebruiken in contact met andere kinderen. Die weerbaarder kunnen worden of wat meer vertrouwen nodig hebben in zichzelf en in de omgang met andere kinderen. De lessen worden spelenderwijs aangeboden. Er is een programma met wekelijks dezelfde opbouw en een duidelijke structuur. De kinderen krijgen na elke bijeenkomst het Rupsenclub mapje mee naar huis waarin beschreven staat waar we mee bezig zijn geweest tijdens de training. Daarnaast krijgen de kinderen elke week een opdracht voor thuis mee, zodat daar ook geoefend kan worden.
In de training staan verschillende onderwerpen centraal. Tijdens de eerste twee bijeenkomsten staan de basisemoties centraal: eerst blij en boos, daarna bang en verdrietig. De andere bijeenkomsten zijn gericht op samenwerken en –spelen, hulp vragen, vragen of je mee mag doen, omgaan met grenzen en zeggen dat je iets niet wilt.

Via bijgaand formulier kan aangemeld worden voor De Rupsenclub.