SpeelMee-Uithoorn in de zomervakantie

Terug naar overzicht

Vanaf maandag 28 augustus t/m vrijdag 1 september vindt de 51e editie van de SpeelMee-week plaats.
Dit is een week vol activiteiten om de zomervakantie goed af te sluiten. Deze week is bedoeld voor kinderen van groep 3 t/m 8. Uw kind mag mee doen tegen een kleine bijdrage van €7,50 per dag. Doet uw kind alle dagen mee, krijgt u bijna 10% korting en kost het €34,- voor de hele week.

Deze week is niet haalbaar zonder vrijwilligers. Wilt u deze week, één of meerdere dagen helpen kunt u zich opgeven.

Wilt u, uw kind of uzelf opgeven kan dat via de website, zodra deze opengaat. Als de inschrijvingen opengaan zullen wij dit via onze sociale media (Facebook & Instagram) doorgeven.  
Onderstaand het programma, dit staat ook op de website van SpeelMee Uithoorn.
 

Maandag: Huttenbouwen/ Creatief  
Op de maandag beginnen we gelijk goed met huttenbouwen of creatief. De kinderen mogen bij het inschrijven kiezen tussen één van de twee activiteiten. Met het huttenbouwen maakt uw kind samen met een groepje een hut van pallets. Zorg ervoor dat uw kind een hamer mee heeft (géén klauwhamer). Mocht uw kind kiezen voor creatief, staat hen een dag te wachten met verschillende knutsels. Uiteraard mogen de kinderen deze werkjes meenemen naar huis. Het is dus fijn als uw kind een tas mee heeft zodat daar de knutselwerkjes in kunnen.  

Dinsdag: Huttenbouwen/ Creatief + verrassingsactiviteit  
Op dinsdag gaan we verder met het huttenbouwen en creatief. Met huttenbouwen gaan ze verder met het afmaken van hun hut. Mocht uw kind de dag ervoor niet mee hebben gedaan met het huttenbouwen mogen ze aansluiten bij een ander groepje. Zijn er veel nieuwe kinderen kunnen ze samen een groepje vormen om een nieuwe hut te maken. Op deze dag mogen de kinderen ook hun hut aankleden. Hiervoor mogen ze van thuis spullen meenemen. Aan het eind van de dag mag iedereen het huttendorp bewonderen. Bij creatief zullen de kinderen niet de hele dag aan het knutselen zijn maar zullen ze ook een andere activiteit doen. Die activiteit is voor nu nog een verrassing, die zullen we later bekend maken. Neem ook deze dag een plastic tas mee voor de kunstwerkjes van uw kind. 

Woensdag: Expeditie Robinson 
Hoe goed kan uw kind aanwijzingen volgen, samenwerken en puzzels oplossen? Dan is deze dag iets voor hen. Er zullen speurtochten en opdrachten zijn die zich rondom het kader Expeditie Robinson bevinden. Heeft u een jonger kind en bent u bang dat zij het opnemen tegen de grote kinderen? Geen zorgen, de groepjes worden ingedeeld op leeftijd en krijgen opdrachten passend bij hun leeftijd en ontwikkeling. 

Donderdag: Workshops 
Dit is een dag vol uiteenlopende workshops van sport en cultuur. Ze zullen die dag verschillende workshops volgen van externe organisaties. Zorg dus dat ze genoeg eten mee hebben en kleren aan hebben waar ze zich goed in kunnen bewegen. 

Vrijdag: Kinderkermis: Altijd prijs! 
De week sluiten we af zoals altijd met de kinderkermis. De kinderen krijgen aan het begin van de dag een aftekenkaart waarop alle attracties te vinden zijn. Is de kaart vol en heeft uw kind alles gedaan? Kunnen ze na de pauze losse attractiekaartjes kopen waarmee ze mogen kiezen welke attractie ze nog een keer bezoeken. Bij verschillende attracties kunnen ze prijsjes winnen. Niemand gaat weg zonder het winnen van meerdere prijzen. Het is dus handig is om uw kind een tas mee te geven zodat ze al hun prijzen mee kunnen nemen.