Versier Uithoorn met zoveel mogelijk lichtjes op 11 november

Terug naar overzicht

Oproep gemeente: ‘Versier de dorpen met zoveel mogelijk lichtjes op 11 november’

In verband met de coronamaatregelen verloopt ook Sint-Maarten op 11 november anders dan andere jaren. De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland adviseert om dit jaar niet met kinderen langs de deuren te gaan. De gemeente Uithoorn staat achter dit advies, maar dat betekent niet dat er helemaal niks kan en mag.

De gemeente roept iedereen op om Uithoorn en De Kwakel op 11 november ‘op te lichten’. Versier de dorpen met zoveel mogelijk lichtjes. Want volgens de gemeente zijn de Sint Maarten lampionnen niet alleen leuk op straat, maar ook als versiering in huis. Of in de tuin of op het balkon. ,,Op deze manier creëren we toch een beetje samenhorigheid. En hebben de kinderen die al een lampion hebben gemaakt hun werk niet voor niks gedaan,” zo laat het gemeentebestuur weten.

Trots op het resultaat? Maak er een foto van en stuur deze op naar communicatie@duoplus.nl. De gemeente is voornemens de foto’s te bundelen en er een collage van te maken die later op de Facebookpagina van de gemeente te zien is.

Meer informatie over feestdagen en corona via deze link.