Voor alle leerlingen: bericht van burgemeester Pieter Heiligers en een bloem

Terug naar overzicht

Lieve kinderen,

Wat fijn dat jullie weer naar school kunnen. Dat je je vriendjes en vriendinnetjes weer kan zien, je juf of meester. Ik kan mij zo voorstellen dat je hen gemist hebt. Het is een rare tijd. Dan mag je weer naar school, dan weer niet en nu weer wel. En je vraagt je misschien af of de school straks weer dicht moet. Veel is onzeker en dat is…. ja hoe zal ik het zeggen….nou ja gewoon stom!
Maar laten we ons bezig houden met het nu. Nu mag je weer lekker naar school. Na zoveel weken thuis te hebben gezeten, zal je er vast heel veel zin in hebben. Het is niet alleen leuk, het is ook belangrijk om naar school te gaan. Het is goed voor mensen, en dus ook voor kinderen om elkaar te ontmoeten. En dat mag nu gelukkig weer. Geniet ervan!

Trots
Tot slot wil ik zeggen dat ik trots ben. Als eerste op alle kinderen die al die weken online hebben gewerkt. Maar ook op alle mama’s en papa’s die jullie geholpen hebben met het schoolwerk en daarnaast ook nog hun eigen werk moesten doen. En ook ben ik super trots op alle juffen en meesters die jullie op afstand les hebben gegeven! Het is voor niemand makkelijk, maar jullie doen het toch maar weer. Top!

Bloem
Om te laten zien dat we als gemeente Uithoorn zo trots op jullie zijn, hebben jullie (of krijgen jullie nog) allemaal een mooie bloem. De wethouder van Onderwijs Ria Zijlstra zal dit persoonlijk afgeven op alle scholen. Stop de bloem in een mooi vaasje met water, zodat je er lang van kan genieten. En ik hoop dat deze bloem je eraan herinnert dat je trots op jezelf mag zijn!

Groetjes van de burgemeester van Uithoorn en De Kwakel, Pieter Heiliegers.