Het Kabouterhuis: Trainingen vanaf maart/april voor kinderen van 4-7 jaar

Terug naar overzicht

Bericht van Het Kabouterhuis
Graag willen we u informeren over onderstaande trainingen die binnenkort van start gaan, voor kinderen woonachtig in Uithoorn.

Piep zei de muis
‘Piep zei de muis’ is er voor kinderen van 4-7 jaar die extra steun nodig hebben, omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel meemaken op het gebied van stress en spanningen. Bijvoorbeeld als een ouder ernstig ziek wordt of depressief is (geweest), of er sprake is van een scheiding, ruzie of geweld. Andere voorbeelden waar u aan kunt denken: als iemand komt te overlijden of bij een broertje of zusje waar om welke reden dan ook veel aandacht naartoe gaat.
Er zijn 14 kind bijeenkomsten en 4 ouderbijeemkosten. Zie de folder voor uitgebreide informatie.

Rupsenclub
De Rupsenclub is er voor kinderen van 4-7 jaar die wat extra oefening kunnen gebruiken met sociaal en/of emotionele vaardigheden. Bijvoorbeeld het contact maken met andere kinderen, weerbaarder worden of wat meer zelfvertrouwen krijgen in de omgang met andere kinderen.
Er zijn 8 kind bijeenkomsten. Zie de folder voor uitgebreide informatie.

Ouders die wonen in de gemeente Uithoorn kunnen hun kind aanmelden voor de trainingen door het aanmeldformulier in te vullen en  te sturen naar aanmeldingenuithoorn@kabouterhuis.nl

’t Kabouterhuis steunt de strenge maatregelen van de overheid. We maken ons sterk voor de voortgang van zorg en hulp aan de kinderen en gezinnen. Dit betekent dat de zorg aan de kinderen zoveel mogelijk doorgaat, waarbij we de maatregelen blijven volgen.

Mocht u willen overleggen of vragen hebben over de training dan kunt u per e-mail (aanmeldingenuithoorn@kabouterhuis.nl of telefonisch (tel. 0297-810060) contact met ons opnemen.